Historik

Jag heter Annette Wennberg, det hela började egentligen mycket tidigt med en stor längtan efter en egen hund, en ljus golden tik, men med en hundrädd far krävdes det många år av övertalning.

Sommaren –85, efter avslutade studier och flytt till eget hem så kunde jag nu äntligen börja planera för min efterlängtade hund. Efter ett antal telefonsamtal fick jag napp, Beaver's kennel i Tumba hade precis fått valpar och där skulle det finnas en ljus tik till mig. Jag fick med mig hela familjen inklusive min hundrädde far, han smälte totalt. Lotten föll på "Rowena" hon kom ur en kull på 12 valpar (6+6) jag fick välja på 5 st tikar och jag valde den största och ljusaste, vilket visade sig vara en riktig fullträff. Vi började tidigt på valpkurs och nu var träningen igång på allvar, vi fick blodad tand. Rowena var en fantastisk hund att arbeta med och det mesta gick lekande lätt, vi provade på det mesta man kan göra med en golden. Efter några riktigt bra placeringar i utställningsringen, på jaktprov och på lydnadsplan, började vi så smått att planera för valpar, och på den vägen har det fortsatt.

Rowena blev sedemera både utställningschampion, lydnadschampion, samt tävlade i elitklass på jaktprov där parad grenen var svåra vatten dirigeringar. Rowena var en stor personlighet pigg, vaken och alltid med på noterna. Hon var begåvad med en stark mentalitet, stabil och med en oerhörd arbetskapacitet. Rowena blev kennelns stamtik.Jag bedriver liten uppfödning med sikte på att få fram rastypiska hundar så väl jaktligt som exteriört. För mig är det viktigt att bara använda fullt friska djur i avel, där jag då sätter stor vikt vid en stabil mentalitet, målet är att få fram sunda hundar med många användningsområden. Jag har sedan första valpkullen 1989 i snitt en valpkull per år. Jag erbjuder regelbundna valpträffar vilket brukar vara väldigt uppskattat.

Jag har tränat och startat olika hundar på så väl jaktprov, lydnadsprov, viltspår samt naturligtvis ställt ut en hel del. Jag har även varit instruktör för kurser i Golden Retrieverklubbens och SSRK´s regi i Östergötland, och jag hoppas att jag till mina valpköpare kan bidra med min erfarenhet och mitt kunnande.

Jag bor med min sambo Janne och tre söner Petter, Olle och Anton i Tingstad strax utanför Norrköping. Vi har våra hundar inne hos oss, och naturligtvis även alla valpar.